Gå til innhold Gå til meny Gå til kontaktskjema
Kunst av Sverre Bjertnæs

Aktuelt

Utsmykning av Sverre Bjertnæs

I første etasje av SporX vil du bli møtt av omfattende kunstverk signert Sverre Bjertnæs.

 

Sverre Bjertnæs er en etablert samtidskunstner, som kombinerer abstrakt og figurativ maleri i en ny tid. Han er en mangfoldig kunstner og verkene består av både malerier, tegninger og skulpturer. 

Nå er han fokusert i arbeidet med utsmykningen av SporX i to omfangsrike, bærende bilder, men også flere mindre malerier. Samlet vil disse være med på å etablere en atmosfære som underbygger den sterke miljøprofilen, i tillegg til å skape trivsel i fellesområdene. 

Store malerier av Sverre Bjertnæs på utstilling

Varmen og vennligheten

For Bjertnæs har bærekraft vært styrende for hans innledende arbeid med maleriene. Han roser byggets sentrale miljøforankring, og legger til at det å tenke bærekraftig også handler om å tørre å tenke nytt. Han er opptatt av byggematerialets kvaliteter og massivtreets karaktertrekk når han jobber med maleriene, og håper vi nå er inne i en ny epoke for måten å bygge mer miljøvennlig på i Norge.

– I bildene forsøker jeg å jobbe med varmen som materialet i bygget består av, sier Bjertnæs. 

Kunstverkene vil være en tydelig del av SporX, og skal etter arkitekt og kunstners ønske størrelsesmessig berike rommet. Ved å skape en åpen arkitektur, er målet at kunsten gi opplevelsen av en luftig og frisk atmosfære. 

En ambisiøs satsing

Grunnen til at SporX har valgt å løfte utsmykning og kunst opp til en så sentral del av byggets unike kvaliteter, er fordi man har tro på at kunst i stor grad kan påvirke arbeidsmiljø og trivsel.

Det er en stor jobb Bjertnæs nå er i gang med, både innledende arbeid med tankevirksomhet og planlegging, og selve utførelsen av de enorme maleriene. Til sommeren flyttes prosjektet til Drammen og nærmere SporX, og vi vil kunne vise mer av bildene som vil være hele 4x5 meter store. Kunstneren påpeker at dette er hans hittil største utsmykkingsoppdrag, og at det er usedvanlig at en privat aktør velger å legge en så ambisiøst utsmykningsstrategi av et kontorbygg.  

Han har et håp om at at hans verk kan ha en positiv effekt på humøret, i tillegg til at den kan vokse og utvikle seg med menneskene som benytter seg av bygget.

– Jeg tror det kan påvirke i positiv forstand. Det å leve med kunst gjør noe med tilværelsen, og opplevelsen av den kan forandre seg ut ifra hvilken sinnsstemning eller dag man har.

Siste saker

Bouvet flytter inn i SporX
Bouvet flytter inn i SporX
Bouvet ønsket et moderne bygg med sterk bærekraftprofil.
Les mer
Et høyhus i tre
Et høyhus i tre
10 etasjer med massivtre - Et kontorbygg har sjelden vært nærmere naturen.
Les mer
Sopra Steria flytter inn i SporX
Sopra Steria flytter inn i SporX
Norges største konsulentfirma Sopra Steria etablerer seg i Elvebyen. Valget falt på SporX.
Les mer
Gå til innhold