Gå til innhold Gå til meny Gå til kontaktskjema
Illustrasjon av fellesarealer i nye SporX

Vår miljøprofil

Trebjelker i massivtre. Foto

Bygget i norsk massivtre

SporX er hel ved. Med hovedkonstruksjon i norsk, kortreist massivtre er vi bygget for fremtiden, på bærekraftige premisser. Massivtreets egenskaper påvirker i stor grad inneklimaet, gir mindre støy og renere luft. I tillegg lagrer massivtre fuktighet, energi og Co2, og gir derfor lavere Co2-utslipp.

Bærekonstruksjonen utføres i lokalprodusert massiv- og limtre fra Åmot i Modum. Stål, betong eller etasjeskillere benyttes ikke, nettopp fordi tre er et sterkt materiale med solid bæreevne. Det gir rom for å bygge høyt og bærekraftig på samme tid, og vi får et robust bygg som er bra for både menneske og miljø.

SporX er fremtidens energibygg

Massivtre er materialer med egenskaper som gjør kontorbygget revolusjonerende innen bærekraft og miljø. Ettersom treverk preserverer fuktighet, energi og CO2, vil fordelene blant annet være lavere CO2-utslipp, et godt inneklima og gode brannegenskaper. SporX setter bærekraft og miljø høyt, og tar sikte på en sertifisering innen BREEAM-NOR Outstanding, passivhus-standard og energiklasse A.

SporX består av ren massivtre i alle ledd

Hva er BREEAM Outstanding?

BREEAM-NOR er en sertifisering av byggets bærekraftighet. Det finnes fem ulike nivåer av BREEAM-sertifikat, og SporX skal levere på det øverste nivået: BREEAM-NOR Outstanding. Sertifiseringen baseres på miljøprofil og prestasjon innen ulike områder som helse, innemiljø, materialbruk, transport, økologi og forurensning.

Energiklasse A

SporX er et kontorbygg med kostnadseffektive løsninger og et miljøfokus til fingerspissene. Fordi vi vet at effekten av bærekraft ikke bare gir en miljøgevinst, men i tillegg kan øke trivsel og arbeidsprestasjon, har vi bygget et kontor hvor lavt energiforbruk står i fokus. Nettopp derfor er vi tildelt energiklasse A for lavenergibygg og passivhus.

Gå til innhold