Gå til innhold Gå til meny Gå til kontaktskjema
Utsikt over Drammen fra SporX

Om SporX

21/22
FERDIGSTILLES
10
ETASJER
6801
KVADRATMETER
Utsikt over Drammen fra SporX

Hva er SporX?

Midt i Drammen, nær elven og sentralt ved togstasjonen skal SporX ruve med sine 10 etasjer fra fundament til takterasser bygget i lokalt, norskprodusert og miljøvennlig massivtre fra Modum i Viken.

På SporX er både menneske og miljø i fokus. Vi har en tydelig miljøprofil og er en tilgjengelig arbeidsplass ­– en hub, hvor innovative løsninger, bærekraftig utførelse og godt inneklima legger grunnlaget for utviklende og kreativt næringsliv.

Historien om SporX

SporX skal oppleves som en destinasjon. Et knutepunkt der ulike spor, baner og passasjerer møtes. Midt i Drammen og sentralt beliggende vil SporX være med å løfte en by som en attraktiv, inspirerende, dynamisk og innovativ arena for folk som vil utforske, oppleve og berike.

utsmykning av kunstner Sverre Bjertnæs. Kunst

Utsmykning av Sverre Bjertnæs

SporX vil bære preg av bærekraft i både materialvalg og atmosfære. Foajeen utsmykkes med monumentale kunstverk signert Sverre Bjertnæs, som regnes som en av Norges fremste samtidskunstnere i vår tid.

De to største maleriene vil være hele 5x4 meter, og skal fylle 1. etasje på SporX. Hensikten er at bildene skal bli en del av den åpne arkitekturen i bygget, og skal i følge kunstneren «berike uten å lukke rommet».

Les mer

Man med luftballong som hode. Illustrasjonsfoto

Hva betyr Escape to Create?

Du må unnslippe for å skape. Vårt konsept handler om å våge å bryte med tradisjon og mønster. For å tenke nytt og annerledes må du rømme fra den vante hverdagen, og velge et nytt spor. Vårt mål er å være Drammens mest spennende og nytenkende kontorbygg, tuftet på en sterk miljøprofil og bærekraftig innovativitet.

Vestaksen Eiendom

Vestaksen Eiendom er et veldrevet og innovativt eiendomsselskap med et høyt miljøfokus. Det gjenspeiler seg både i utviklingen av næringseiendom og bolig. Vestaksen Eiendom bygger og utvikler næringsparker og leiligheter i aksen Oslo-Drammen, samt via Eiker-kommunene til Kongsberg.

Våre samarbeidspartnere

Gå til innhold