Gå til innhold Gå til meny Gå til kontaktskjema
Utsikt fra SporX

Aktuelt

Sopra Steria flytter inn i SporX

Norges største konsulentfirma Sopra Steria etablerer seg i Elvebyen. Valget falt på SporX.

– Gode lokaler og beliggenhet er en del av å ta vare på de ansatte, sier Egil André Jacobsen, som er ansvarlig for selskapets drammenssatsning.

 

Fjerde kontor i Norge

Sopra Steria er ledende på tjenester knyttet til digitalisering, strategi, teknologi- og prosjektledelse. Med 2100 ansatte fordelt på Oslo, Trondheim og Stavanger, er de landets største konsulentfirma innen sitt fagområde. 

– Vi har kunder og ansatte i hele regionen, og drammenskontoret blir et knutepunkt. Innenfor 35 minutter med reise når man Tønsberg, Kongsberg og Oslo. Vi tror dette blir et viktig nærkontor og ser med den økte aktiviteten og etterspørselen bare i Drammen som et tegn på at dette var et viktig og riktig valg, sier Jacobsen.

Han har allerede merket at nyheten om flyttingen har ført til kontakt med flere bedrifter i området.

Egil André Jacobsen

Ønsket seg lokaler med x-faktor

Selskapet har fem ganger blitt kåret til Norges beste arbeidsplass. Det er en del av policyen til Sopra Steria at de ansatte skal ha et utmerket arbeidsmiljø. Etter Covid-19 tror Jacobsen at vi må tilpasse oss en ny normal, hvor fleksibilitet blir viktigere enn før og de fysiske arbeidsplassene vil få tydeligere status som møteplasser. Dermed spiller attraktivitet og arkitektur sterkt inn i valget av lokaler.

Innflyttingen skjer etter planen i januar 2022. Før leiekontrakten ble signert, var Sopra Steria på befaring i SporX. 

– Det var en egen opplevelse å komme inn i bygningen. Du er i et høyhus, men har samtidig lunheten av tre rundt deg. Det er veldig spesielt. Vi ønsket å finne lokaler med x-faktor, og det mener jeg at vi har funnet her, sier Jacobsen.

 

Har stor tro på Drammen

Hvilke forventninger har dere til bygget ellers?

– Vi synes det er flott at gründerhuset skal inn i SporX. Vi håper ellers at det skal bli et bygg med mye liv. Drammen generelt er jo preget av mange spennende utbyggingsprosjekter og et stadig voksende økosystem av urbane tilbud, så dette tror vi blir veldig bra.

Hvor mange ansatte skal dere ha ved drammenskontoret?

–  I utgangspunktet lager vi plass til 50 personer, og vi er nå på kort tid åtte nye her i Drammen. Vi er her for å være et tilbud for hjemmehørende til regionen, som ønsker en ny og spennende arbeidsgiver med høyt fokus på fag og trivsel. 

Relaterte saker

Bouvet flytter inn i SporX
Bouvet flytter inn i SporX
Bouvet ønsket et moderne bygg med sterk bærekraftprofil.
Les mer
Et høyhus i tre
Et høyhus i tre
10 etasjer med massivtre - Et kontorbygg har sjelden vært nærmere naturen.
Les mer
Sopra Steria flytter inn i SporX
Sopra Steria flytter inn i SporX
Norges største konsulentfirma Sopra Steria etablerer seg i Elvebyen. Valget falt på SporX.
Les mer
Gå til innhold