Gå til innhold Gå til meny Gå til kontaktskjema
Fellesarealer SporX

Aktuelt

Derfor trenger Drammen SporX

Vestaksen har tro på at Drammen trenger et kontorbygg som tar bærekraft på alvor.

Bygg og bolig står for 40 % av all energiforbruk

Da eiendomsselskapet Vestaksen Eiendom kjøpte tomta i Dr. Hansteins gate 13 i Drammen, var de aldri i tvil om hva bygget skulle inneholde av kvaliteter innen byggeteknikk, teknologiutvikling og miljøfokus.

Vestaksen Eiendom mener at verdens miljøutfordringer krever mer enn prat og gode taler. Det krever handling. CFO og konst. administrerende direktør i Vestaksen Eiendom, Sindre Juel Berg, sier at Vestaksen ønsker å være en pådriver for et grønt skifte.

– Energiforbruk relatert til bygg og bolig står for 40 % av all energibruk i samfunnet. Vi som eiendomsaktør har et spesielt ansvar for å utvikle og bygge bærekraftig i fremtiden.

CFO og konst. administrerende direktør i Vestaksen Eiendom, Sindre Juel Berg.

CFO og konst. administrerende direktør i Vestaksen Eiendom, Sindre Juel Berg.

 

Derfor har Vestaksen et høyt miljøfokus i utviklingen av både næringseiendommer og leiligheter. De ønsker å være en lokal eiendomsaktør som innfører tidlige tiltak og løsninger som gir en positiv miljøeffekt.

Får egen kontorplass i SporX

Vestaksen har i dag to lokale investorer i ryggen med Stykket Invest AS og Rune Isachsen Holding AS. Selskapet bygger og utvikler eiendom i Drammensområdet, fra Oslo til Kongsberg. Nå jobber de med å bygge Norges tredje høyeste rene trebygg, og ser frem til å selv sitte med kontorplasser i bygget når det ferdigstilles i desember 2021.

–Vi ser frem til å sitte rett på Drammen stasjon og midt i byens viktigste knutepunkt mellom tog, buss, elvepromenade, restauranter og kafeer, sier salgs- og markedssjef i Vestaksen Eiendom, Helene Mork.

Salgs- og markedssjef i Vestaksen Eiendom, Helene Mork.

Salgs og markedssjef i Vestaksen Eiendom, Helene Mork. Foto: Vestaksen Eiendom.

 

En drøm i Drammen

Mork tror Drammen kommune ønsker å prioritere mer bærekraftige bygg fremover, og understreker at de allerede får gode skussmål fra både ordfører og borgere.

– Fremtidens miljøutfordringer krever at man tenker nytt i måten vi bygger på, jobber på og lever på. SporX er et godt eksempel på det.

Relaterte saker

Bouvet flytter inn i SporX
Bouvet flytter inn i SporX
Bouvet ønsket et moderne bygg med sterk bærekraftprofil.
Les mer
Et høyhus i tre
Et høyhus i tre
10 etasjer med massivtre - Et kontorbygg har sjelden vært nærmere naturen.
Les mer
Sopra Steria flytter inn i SporX
Sopra Steria flytter inn i SporX
Norges største konsulentfirma Sopra Steria etablerer seg i Elvebyen. Valget falt på SporX.
Les mer
Gå til innhold