Gå til innhold Gå til meny Gå til kontaktskjema
Kristian Gjestemoen i Betonmast foran SporX

Aktuelt

Betonmast flytter inn i SporX

Entreprenøren gleder seg til å invitere kunder og ansatte inn i et av Nordens mest bærekraftige bygg.

En spennende prosess med bærekraft i sentrum

Betonmast har også valgt å flytte inn i bygget som leietaker når SporX er ferdig og klar for innflytting. Daglig leder i Betonmast Buskerud-Vestfold, Kristian Gjestemoen forteller at avgjørelsen med å flytte inn ble tatt raskt etter at de ble valgt som entreprenør for prosjektet.

– Vi har både utviklet og prosjektert bygget sammen med byggherren og kan derfor hele den spennende historien bak.

I halvannet år har Betonmast sammen med Vestaksen Eiendom og Dark Arkitekter dannet rammene for bygget, utviklet helt ny og kostnadsbesparende teknologi, samt fått ta del i byggeprosessen. Nå jobber de på hver dag for å reise det 10 etasjers høye bygget som kun består av massivtre – planke for planke, og ser veldig frem til ferdigstillelse i årsskiftet 2021/2022.

– Bygget reflekterer i stor grad imaget til Betonmast. Vi er glad for å få være med å ta et tak inn i det grønne skiftet, og gleder oss over alt bygget vi ha å by på ved ferdigstillelse; som renere luft, lav avgassing og mindre utslipp.

 

Inviterer til intervju på SporX

Betonmast er en lokalt forankret entreprenør som ønsker å utfordre gamle sannheter. Derfor satser de stort på teknologiutvikling og hyller nysgjerrigheten hos de ansatte. I dag er de 38 medarbeidere i Buskerud-Vestfold med et stort fokus på utviklings- og samspillsprosjekter. Ved ferdigstillelse av SporX ønsker de blant annet å benytte lokalene til å plassere rådgivere, byggherre og entreprenør i felles lokaler.

– Tanken er at prosjektteamet skal sitte tett med rådgivere i samme bygg, for å oppnå en bedre teamfølelse og en mer effektiv prosjektering og utviklingsperiode.

Gjestemoen sier at de skal bli flere, og har allerede nå vært bevisste med å vise frem praktbygget under intervjurunder.

– Fordelen med å flytte inn i SporX er at vi blir mer synlig og tilgjengelig. Her sitter vi midt i smørøyet!

De er også godt fornøyde med å kunne skreddersy lokalene helt etter eget ønske:

– Vi passer på å ha fellesområdet vårt ut mot Aass Bryggeri. Det er jo en skikkelig ice-breaker, foruten en nydelig utsikt utover Drammenselva og fjorden.

Kristian Gjestemoen i Betonmast Buskerud-Vestfold står foran SporX

Betonmast er langt fremme på teknologi

I forbindelse med utviklingen av SporX har Betonmast Buskerud-Vestfold fått på plass en helt ny teknologi og byggeteknikk. Teknologien kalles for «digital tvilling» og er en virkelighetsnær, digital utgave av SporX i 3D.

– Det er en eksakt replika av denne modellen som bygges i virkeligheten. Da reduseres både feilmarginer og byggetid, og avfall reduseres betraktelig fordi pretekniske løsninger kan lages og settes sammen lokalt, før det kobles på bygget her i Dr. Hansteins gate.

Hver uke scannes bygget med millioner av laserpunkter, og måles opp mot den digitale tvillingen. På den måten kan man med en gang oppdage avvik helt ned på centimeteren. Der man tidligere måtte gå rundt og sjekke med målebånd og vater, sørger den nye teknologien for at alle svanker, skjeve vinkler og andre avvik rettes opp med en eneste gang. Selskapet har allerede sett effekten av den nye teknologien, og understreker at det er svært spennende å få lov til å sprenge teknologiske grenser sammen med byggherren når det kommer til nye løsninger som også er bærekraftige.

Et fantastisk knutepunkt i regionen

Betonmast er opptatt av å være en tilgjengelig aktør i byen som er enkelt å nå med jernbane langs E-18, spesielt fra Drammen og til Larvik. I tillegg er Drammen det største markedet for Betonmast Buskerud-Vestfold, med et enormt potensiale fremover. Da er det en fordel å flytte inn rett ved Drammen togstasjon.

 – Det skal være enkelt å komme til oss, uavhengig om du er en ansatt fra hovedkontoret i Oslo eller en rådgiver og samarbeidspartner som kommer med flytoget fra Gardermoen.

Relaterte saker

Bouvet flytter inn i SporX
Bouvet flytter inn i SporX
Bouvet ønsket et moderne bygg med sterk bærekraftprofil.
Les mer
Et høyhus i tre
Et høyhus i tre
10 etasjer med massivtre - Et kontorbygg har sjelden vært nærmere naturen.
Les mer
Sopra Steria flytter inn i SporX
Sopra Steria flytter inn i SporX
Norges største konsulentfirma Sopra Steria etablerer seg i Elvebyen. Valget falt på SporX.
Les mer
Gå til innhold